Efter förlusten mot Fiskebäck

Det finns lägen och så finns det lägen. Lägen att förlora, och lägen att vinna. Igår förlorade Björkö mot nyvaknade Fiskebäck med 4-0 på Påvelundsplanen. Jag följde matchen på Twitter där Jacob Åstrand gjorde sitt för att ge det hela lite nerv och komik. Antar att det inte var lika komiskt att vara på plats och se det hela.
 
Jag lider med killarna som var med och spelade, Göran och Andreas och övriga ledare och supportrar. Självklart gör spelarna alltid sitt allra yttersta för att vinna, men ibland så fungerar det inte då kommer förlusterna. Men vi har gjort en riktigt bra säsong, med bland annat ett cupguld i ryggsäcken, och än är det inte slut. 
 
Även om förstaplatsen i serien ser att svårare ut att nå, verkar det som om även andraplatsen kommer att garantera uppflytt. Och enligt uppgift ska Björkö ha allt i egna händer. Det blir svårt, men inte omöjligt.
 
Klassiska upphämtningar
Jag  minns en match från förra säsongen. Vi spelade mot ett av seriens bästa lag. Björkö var som bekant inte helt på tårna den säsongen (slutade ju med nedflyttning). Vi hade fortfarande chans då, att hänga kvar. Vi låg under med 3-0 i halvlek. Vi vände helt mirakulöst den matchen och Victor Granstav avgjorde när klockan närmade sig 90. 4-3.
 
Också denna säsongen har bjudit på upphämtningar. I cupfinalen mot Öckerö var de vinröda det bättre laget. Björkö jagade inte bara boll, vi jagade också resultat. Öckerö hade ledningen i princip i hela matchen. Inte förrän i den 89:e minuten lyckades Björkö ta ledningen - och vann därmed också finalen.
 
Vi är ett grymt gäng, och jobbar uppenbarligen bra i motgång. Nu gäller det knyta ihop påsen och säkra poäng resten av säsongen så kommer vi att spela i fyran nästa år.
 
*** 
Fiskebäcksbloggaren Nathanaelsson är inte den enda som gör ett hästjobb för att ge lokalfotbollen ett helt eget mediedrev. Kenneth Johansson arbetar med sidan skargardsfotboll.se och tog flera fina bilder på cupfinalen i somras. Han var även och tittade på Väster - Björkö nu senast och har publicerat lite bilder på hemsidan: www.skardgardsfotboll.se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0