Svenska Cupen: Torslanda - Syrianska

Hur många Björköbor spelade Svenska Cupen i helgen?
Svar: En.
 
Pressrummet var inte ens upplåst när Björköbloggen kom till Valhalla IP för att följa Torslandas väg mot Europa. Men Nisse i sekretariatet var snart på plats och rummet värmdes upp. Tyvärr nåddes Björköbloggen av beskedet att förra årets assisterande tränare, Peter Andersson inte längre tränar laget. Man skulle kunna kalla Björköbloggens utsände dåligt påläst eller Torslandas nyhetsmaskineri dåliga på att informera. Ni väljer. Synd hur som helst. Jag hade planer på en Peter-Cam.
 
Mer rött än grönt
Truppens andra Björköbo, Eric Alexandersson satt på läktaren, istället fick de grönvita hjärtana förlita sig på att Nils Andréns magiska fötter skulle få lämna den röda TIK-bänken.
 
Nu var ju Björkö inte orepresenterade. Mittbacken Joakim Hake och anfallsesset Patrik Falk som spelade i Björkö för ett par säsonger sedan dominerade varsin del av planen. Hake hade också första halvleks bästa chans när han satte skallen på en hörna som målvakten TV-räddade.
 
Efter en timme började Nils Andrén värma. Men två byten gjorde och ingen Andrén kom in. Däremot tog Torslanda ledningen genom en annan Björköbekanting. I minut 72 avlossade en Torslandaspelare stora kanon. Bollen tog i ribban och på returen höll sig duktige Falk framme och tryckte in första byggstenen i Europabygget.
 
Björkö bakom allt
Torslanda hade fler chanser i första. Men det var i andra halvlek man gjorde mål. Ett enda mål räckte för att vinna matchen och ta tre poäng. Och som vi brukar säga i Västsverige. Bakom varje framgångsrikt Europabygge står en duktig Björköspelare. Även om Nils Andrén inte kom in i matchen var det förre Björköspelaren Patrik Falk som avgjorde och skickade hem Syrianska till Södertälje med svansen mellan benen.
 
Torslanda - Syrianska: 1-0.
Målskytt: Patrik Falk.
Text: Jonathan Neselrot
 

Kommentarer
Postat av: S-O

Västra Cupen

Björkö - GFF 0-0 ( 4-2 efter straffar )

2014-03-02 @ 17:02:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0