Kick off

I helgen träffades A-truppen för att gå igenom säsongen tillsammans. Upplägget var som vanligt att diskutera olika frågor, tävlingar, fotografering och den numera så härliga tröjaktionen som har blivit en uppskattad tradition för A-truppen.
-Sådana här dagar behöver vi tillsammans också säger en nöjd Daniel Ridley
 
Efter korv & bröd med klassiska tillbehör som lättare lunch såg man att vinnarinstinkten börja röra sig i blickarna runt om på Björkövallen. Kick Offens tävling skulle börja och som vanligt hade inte någon spelare vetskap om hur den skulle vara uppbyggd. Fyra lag skulle bildas och efter en klassisk första, andra, tredje och fjärde-väljare formades lagen efter att tränarna utsett lagkaptener från senaste träning. Transferfönstret var öppet i fem minuter i fall en trade skulle vara aktuell. Som start var det 8 olika uppdrag att genomföras per lag och här var det helt olika uppdrag från lag till lag. Rasta en hund, Sitt i kassan på ICA, Bli bjuden på en ostmacka var bara några som skulle utföras. Tiden var 1 tim 45 min och bild eller film skulle skickas in till tävlingskommiten för godkännande. Enkla regler, enkla förutsättningar kan man tycka men det tog inte många minuter innan paragrafryttaren Joakim Siljat ringde in och skällde på tävlingsledningen att upplägget var helt omöjligt. 
-I stridens hetta och som tävlingsmänninska går jag in i min Siljat-bubbla kommenterade den engagerade hummerfiskaren.
 
Årgången -88
Siljat, som var med i laget som på pappret såg ut som favoriter tillsammans med Båten, Torbjörn, Limet och Jagi, var en stor bidragande orsak att laget gick långt under tävlingsdagen. Ett av uppdragen som det smäckra laget med stommen årgången -88 var att samla ihop minst 5 utomstående personer för ett hopp upp i luften. Detta lyckades det med nere i hamnen med ett gott gäng.
 
Svarta guldet
Ett annat lag hade ett uppdrag att bli bjuden på en kopp kaffe av någon boende i Samsmarka. Brunsås lag, med den äldre generationen Karl-Anton, P.Erme, Mini och undantaget Forse åldersmässigt lyckades galant med att fylla på engerin med en kopp kaffe. Den före detta barristan P.Erme var mycket nöjd över det svarta guldet som serverades hos Jocke Claesson.
-Välbalanserat med rund och fin fyllning komenterade den 29-årige kaffeexeperten.
 
"Vi lyckades rätt bra"
Vidare så hade den numera bakexperten Mattsson Mattsson lätt att organisera upp sina uppdrag tillsammans med kupanerna Hagliano, Tobbe Kyldhal, Lill-Forse, Fillmon och den rutinerade Fralle. Ett av uppdragen var att få tag i en Volvo 945 där alla i laget skall sitta tillsamans i bilen.
-Vi lyckades rätt bra tycker jag säger lagkaptenen Mattsson Mattsson
 
Robin Mos, ett geni
Laget som lyckades med sina uppdrag bäst denna dag var våra hjältar Daniel Ridley, SOC, Robin Mos, Forsmark samt vår tillförordnade ordförande Micael "Stekarn" Wigerud som var tävlingssugen denna dag.
-Vi sa i laget att vi satsar allt kvallite berättar tillförordnade ordföranden.
Uppdragen filmades och skickades in där tävlingsledningen och bland allt i godispåsen av filmer fick vi se Robin Mos leverera breakdance för minst fem personer. Att vi fick se Mos "in action" i övriga filmer var en av dagens stora snackisar vilket ledde till oerhört många skratt.
 
En nöjd A-trupp
Det bjöds på oerhört många skratt ifrån uppdragstävlingen där alla lag lyckades med alla uppdrag. Som sagt, laget med Ridley i spetsen gjorde det lilla extra och vann grentävlingen vilket gav extrapoäng.
-Magiskt kul tävling konstaterade kaffeexperten P.Erme.
Vidare under dagen diskuterades det inom truppen hur säsongen 2014 skall bli. Mycket bra kom fram och efter "gött snack" och fotografering bjöds det på en utsökt pastasallad med gott bröd till från Malin Sandström. Sedan var det dags för nya tävlingar som avslutades med en frågesport där man fick spela om alla poäng man samlat ihop under tidigare grenar. Till sist lyckades laget med Siljat stå som vinnare. Hummerfiskaren själv var en stark orsak till att laget var så framgångsrikt på slutet.
-Jag älskar dessa tillfällen och att själv få bära fanan och visa vägen är en underbar känsla säger Siljat som avgjorde nästan på egen hand denna tävlingsdag.
  
 
VINNARE AV TÄVLINGSDAGEN
 
 
Att dessa dagar är givande och roliga råder det inga tvivel om. Många av spelarna har varit med på dessa tidigare och andra gjorde sin första. Men vad vi kunde se var det att alla hade lika roligt.
 
Björköbloggen tackar alla spelare, ledare och alla medverkande att vi fick följa denna kick off. En dag som bjöd på mycket skratt, glädje och kamratskap. Att se alla spelare och ledare bjuda på sig själv lite extra är en fröjd för det gröna Björkö-ögat. Ett specielt tack till Malin Sandström för den utsökta pastasalladen som vi också fick ta del av.
 
Tröjaktionen då
Ja, årets upplägg var annorlunda gentemot föregående. Alla skulle buda hemligt på sin favorit. Dett innbar att ingen visste om man hade lagt för lågt. Bättre att ta i från början vilket några hade förståt. Båten behöll sin älskade nr 13. P.Erme fick tillbaka sin nr 8 efter en utlåning till SOC förra säsongen och Karl-Anton gick upp till 31:an efter sin favoritspelare Bastian Schweinsteiger.
 
 
 
Redaktionen 

Kommentarer
Postat av: Jan-Erik

Starka citat Johannes. Gåshud.

2014-02-17 @ 08:34:05
Postat av: Redaktionen

Hej Jan-Erik. Vad kul att du uppskattar vår artikel.

//Red

2014-02-17 @ 10:58:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0