"Det känns riktigt bra"

Fem spelare och två tränare hittils. Ett pågående arbete som hittills täppt igen några av hålen. -Jag tror några av de nya gubbarna har stor chans att göra samma resa som Anton.
 
Efter den snöpliga kvalförlusten sattes arbetet för säsongen 2014 igång. Tränare Gulic tackade för sig och nya utmaningar väntar för honom i Sävedalen. Ett arbete påbörjades med att spinna vidare på stommen 2013 och fylla på med nya spelare inför 2014. Ny ledarstab gjordes klart i slutet på 2013.
-Silly season har blivit en ständigt pågående process. Vi sonderar hela tiden terrängen och marknaden om det finns någon som kan passa in i den grön-vita tröjan. I dagsläget känns det riktigt bra om man ser på truppen på pappret, säger Martin Grusell, värvningsansvarig i klubben när vi träffade honom efter en skidresa i Vancouver.
 
Hittils har klubben fyllt ett par hål som blev i samband med att säsongen 2013 tog slut. Framför allt har det stora hålet på målvaktssidan täpts igen. Därutav börjar vi bakifrån som Wigerud hade sagt. Vi tappade målvakts-Mo till Eriksberg. Redan innan beskedet att MO lämnar oss som bosman till Eriksberg var vi i full gång med kartlägga målvakter som skulle in i laget. Vi ville utöka med en målvakt i truppen då William Alexandersson tog en timeout under säsongen. Vi hoppas så klart att William kommer tillbaka snart. Men under vintern mörka månader har vi gjort klart med 3 nya målvakter så i dagsläget har vi 4 klassmålvakter i truppen. Sedan tidigare finns Tobias "Torbjörn" Andreasson, en stabil och viktig pjäs i truppen både på och utanför planen med sin härliga attityd och humör. Torbjörn gjorde riktigt bra ifrån sig förra säsongen när MO inte kunde vara med och var i mina ögonen årets målvakt. Nya är Björn Andersson som spelade i Torslanda IK förra säsongen. Björn som har visat klass på försäsongen så här långt och klubben tror att Björn kommer bli en riktigt viktig kugge under 2014. Vidare har Peter Orre gjort comeback. En rutinerad målvakt som gärna jagar på de yngre. Anton Forseström är en ung och lovande målvkat. -Får Anton ett bra träningsår i Björkö och med lite matchande tror jag vi kan ha en ny stormålvakt på gång. Anton är en kille som kan göra flera hundra matcher för Björkö.
 

Johan Mo har gått till Eriksberg. Annars är truppen intakt defensivt. Patrik Ermesjö skall vara med mer i år så honom får vi se som ett halvt nyförvärv. Kan ev komma in någon mer spelare men känns bra i dagsläget. Manne lagt skorna på hyllan och Jan-Erik trappat ner. På mittfältet har Tobias Kyldahl kritat på för oss. En spelare med en hög högstanivå som vi ville ha redan förra året. Kan han få en bra försäsong och träna upp sitt knä så kan Tobias bli en härlig fläkt på Björkövallen. Det ser bra ut på mittfältet och i år tror Martin mycket på våra unga spelare här. Forseström den äldre fick sitt genombrott förra året nu är det dags för Forsmark, K-V, MOS och Henricsson som har mycket boll i sig och kan gå långt. -Jag tror 2014 blir de ungas år. Kan sedan Skåne och SoC tillsammans Ridley och Haglund visa vägen för dem så kommer det bli riktigt bra tillägger Grusell

 

Framåt då än så länge. Oscar Frank är klar ny från Torslanda. Talangfull och ambitiös spelare som kan bli årets överraskning. Niclas Ermesjö säger sig vara lite extra sugen i år, dock inget vi tror speciellt mycket på. I truppen finns redan Bothen och V-Granstav samt att Gaz kommer hem till sommaren. Vi vet även att flera av gubbarna som nämndes tidigare kan användas som anfallare. Offensivt sitter vi tryckt och stilla i båten. Ett sparkapital offensivt är rutinerade Fralle som kan användas på flera positioner tillägger Grusell.

 

Vi är nyfikna på om det är några ytterligare spelare på gång in. Eller är pusslet lagt?

-Jag kan inte kommentera om hur långt det är  gånget men vi jobbar fortfarande med några spelare som vi tror på. Det är ett pågående arbete hela tiden egentligen men klart att det är aktuellare nu när ny säsong är påbörjad. 

Och vilka namn är det som det jobbas med?

-Vill inte kommentera några namn men förhandlingar har inletts och vi hoppas ro i land några av förstärkningarna. Vi kan kalla dem för Mr P, Mr G, Mr H

Men vilken lagdel är det ni förhandlar med?

-Det kan jag heller inte kommentera. Det pågår förhandlingar som sagt och om det leder till spel i den gröna tröjan eller inte återstår att se.

 
Klara in:
Joakim Olsson, Tränare, Klubblös
Emil Granstav, Tränare, Klubblös
Björn Andersson, Målvakt, Torslanda IK
Peter Orre, Målvakt, Comeback
Anton Forseström, Målvakt, Öckerö IF junior
Oscar Frank, Forward, Torslanda IK
Tobias Kyldahl, Mittfältare, Torslanda IK
 
Klara ut:
Göran Gulic, Tränare, Sävedalen
William Alexandersson, Målvakt, Timeout
Robin Magnusson Otter, Målvakt, Eriksberg IF
Johan Magnusson Otter, Back/Mittfältare, Eriksberg IF
Johannes Andreasson, Mittfältare/Forward, slutar
Emanuel Stefansson, Back, slutar
 
 
Redaktionen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0