Bengt Dalqvist på Harrys - Björkö kryssar och förlorar

Björkö har spelat två matcher ni inte kunnat läsa om på bloggen. Kryss mot GAIK för a-laget och uddamålsförlust för b-laget. Det är inte bara på Harrys i Karlstad det är skilda världar.
 
Först och främst: jag såg inte matchen i lördags mot GAIK. Jag satt på ett tåg på väg från konferens i Karlstad. Tack vare Forsmarks fina tweets kunde jag i alla fall följa matchen på #bjorkolive.
 
Så medan jag njöt av nyckelhändelser i mitt Twitterflöde, våndades laget på Björkövallen. Matchen, som slutade 2-2, var enligt uppgift en frukt av dålig inställning. Emil Thuresson skyllde inte ifrån sig.
 
– Det saknades inställning. Det verkade som vi alla gick och väntade på att någon annan skulle göra jobbet.
 
Kräver förbättring
När Göran coachade laget två dagar senare, mot serietvåan i b-lagsserien Hisingsbacka, sa beställde han bättre inställning. Från samtliga, så klart, men i synnerhet från de som var med senast i a-laget. Jag såg som sagt inte matchen men det säger något om inställningen på Björkövallen. GAIKs kryss var första poängtappet hemma på ön i år. Surt i en tät toppstrid.
 
Men den alltid lika positiv Emil Thuresson sa innan matchen mot Hisingsbacka:
 
– Det kanske var det som behövdes. Nu vaknar vi och spelar hem den här skiten.
 
Skilda världar - på tv och i verkligheten
På annan ort (Harrys i Karlstad) stod Bengt Dalqvist och spelade skivor och drömde sig tillbaka till storhetstiden med Skilda världar. Och på Backavallen på Hisingen visade Björkö helt skilda världar. Om matchen mot GAIK präglades av dålig inställning var matchen mot Hisingsbacka en orgie i detsamma. Hisingsbacka ska ha all cred. De var ett bra lag med några individuellt mycket skickliga spelare. Men jag tycker att vi stod upp bra och visade hemmalaget att trots att vi ligger sist i serien är vi inga slagpåsar. Vårt passningsspel var skärpt, vi tog varje situation på allvar, och när Hisingsbacka tog ledningen, pustade vi ut i några sekunder, och sen började vi slita igen.
 
Tobbe - man of the match
I halvlek ledde HSB med 1-0. Då hade utmärkte Torbjörn räddat en straff (jag bjuder på den Tor). Ingen i laget gjorde en dålig insats. Samtliga förtjänar beröm. Det gäller alla från Torbjörn (man of the match) till Göran som boostade oss föredömligt i halvlek, trots underläge.
 
HSB var ett bra lag, resultatet var inte helt orättvist, men 2-2 hade inte motsatt några naturlagar direkt. Vi hade våra chanser. Det mest spännande utspelade sig i slutet av matchen. Vi fick indirekt frispark i hemmalagets straffområde efter tillbakaspel till målvakten. Men matchens sista spark stannade tyvärr i den manngranna muren.
 
Framåt kamrater
En riktigt rolig match, trots förlusten. Och det lördagens match saknade i inställning, tog b-laget och ändrade på å det grövsta. Kan vi konservera den här modellen under veckans träningar och in i nästa helgs match mot Väster får Frölundalaget problem.
 
Målskyttar för a-laget mot GAIK i lördags:
SoC och Haglund
 
Målskyttar för b-laget mot Hisingsbacka:
Fralle.
Man of the match mot Hisingsbacka:
Hela laget i allmänhet och Målvakts-Tobbe i synnerhet.
 
Nästa match är mot Väster på lördag.
Jonathan Neselrot

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0