Artikel i Torslanda Tidningen

För den som av någon anledning missat Lars O Carlssons artikel i Torslanda Tidningen om IFK Björkö 2013 kommer den här. Artikeln publicerades i Torslanda Tidningen 13 november 2013.
 
Bonuschansen som försvann…
IFK Björkös säsong 2013 har verkligen ställt krav på friska hjärtmuskler hos föreningens supporters. En imponerande högstanivå kan plötsligt förändras i enkla misstag och onödiga poängtapp. När nu säsongen är avslutad är det främst guldmedaljerna i Skärgårdscupen som räddar hedern 2013.
 
I fjol spelade IFK Björkö i division 4, men tabellplaceringen resulterade i att laget denna säsong fick kampera i division 5B. Detta har varit en fantastiskt spännande serie, där dramatiken med hästlängder överträffat både Wallander och Iréne Huss.
 
IFK Björkö spelar en underbar fotboll när allt stämmer. Laget har fart, kreativitet och har också visat en uppskattad offensivvilja. Björkö var klart överlägset i serien när det gällde målproduktion – 71 mål på 22 matcher vittnar om en anfallsglad fotboll. Tyvärr släppte man under samma matcher in 47 baklängesmål vilket till slut resulterade i att laget hamnade på fjärde plats.
 
Det finns trots allt en del glädjeämnen
Vårens offensiv var riktigt vass – 40 mål på 11 matcher. Laget spelade mycket bra hemma på det äkta gröna gräset. Seriens överlägsne vinnare, Mölnlycke IS, släppte endast in 20 mål på 22 matcher - 9 av dessa gjordes av Björkö. Som sagt, när laget spelar bra så är man farliga.
 
Kvalbonus
På grund av fotbollsförbundets seriesystem med stark koppling mellan de olika serierna så fick plötsligt IFK Björkö en bonuschans. Fjärdeplacerade Björkö fick möta Bergums IF, som slutat fyra i division 5A, i en dubbelmatch med en division 4-plats i potten. Björkö vann den första drabbningen med 2-1, medan Bergum drog det längsta strået i returen. Bergum vann med 3-1 och knep därmed den eftertraktade platsen. Naturligtvis sved det extra mycket att Bergum gjorde sitt andra mål då det återstod cirka tio minuter av matchen och det kvalavgörande målet sattes på övertid, via en relativt lång frispark.
 
Skärgårdscupen
Nu är ju inte allt nattsvart – sommarens höjdpunkt var ändå segern i Skärgårdscupen. Då var det Björkö som gjorde mål i slutsekunden då man vann över Öckerö IF i finalen med 4-3. Nog finns det en viss prestige mellan våra olika ö-lag just när det gäller denna cup – ett traditionellt skärgårdsmästerskap.
 
BjörköGalan
IFK Björkö har också haft sin uppskattade årsgala där en del utmärkelser delades ut.
  • Årets mål: Andreas Haglunds matchavgörande 4-3-mål i finalen av Skärgårdscupen.
  • Årets skyttekung: Sebastian O. Carlsson svarade för 20 mål.
  • Årets träningspris: Filip Thuresson för andra året i rad - respekt.
  • Årets back: Emil Turesson med en uppoffrande vilja för laget. Årets mittfältare: Daniel Ridley för ett fantastiskt slit och suverän inställning i alla lägen.
  • Årets forward: Anders Bothén med imponerande kraft, teknik och målfarlighet.
  • Årets nykomling: Andreas Forsmark som visat en härlig inställning till träning och match.
  • Årets profil: Sebastian O. Carlsson, lagkapten med fantastisk potential.
  • Årets spelare: Anton Hjalmarsson är spelaren med den högsta jämna nivån över hela säsongen.
Lars O. Carlsson
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0