Tredje raka segern- det går bra nu!

Äntligen hemmapremiär på hemmaplan denna soliga lördag. För motståndet svarade förhandsfavoriterna till seriesegern bland division 5Bs tränare IF Väster som värvat ett flertal duktiga spelare efter att man ramlade ur division 4 under 2012.
Björkö med två raka segrar i ryggen och hela 9-0 i målskillnad kom till start med ett gott självförtroende. Truppen påminde mycket om den som senast lyckades görs hela 5-0 på serieledande GAIK i senaste omgången. Dock saknades Fralle och Berra som var avstängda samt Karlsson och Gaz som dras med skador. Positivt då att både Johan MO och Mini kom till start då de också dragits med småskador under träningsveckan. Det var dock inga dåliga ersättare som kom in i truppen idag för våra skador och avstängningar. Haglund var tillbaka efter ett år av rehab för sin korsbandsskada, Linus gör sin första match för året samt Iversen och Mauritz som fick göra sin första match på Björkövallen.

Laget som startade:

Mo
Mini-Thure-Mattsson-Filip
Ridley-Johan MO
Soc-Anton-Forse
Bothén

Linus-Forsmark-Haglund-Iversen-Mauritz

Publiken slöt upp på ett härligt sätt och enligt Grusell som fick äran att räkna antalet åskådare var det 146 stycken som bevittnade de gröna springa ut på planen. Ska också nämnas att Bäcken HC:s starke man Robin Fors var ute och körde hade ett gästspel som speaker och skötte detta med bravur.

Björkövallen är som den är tidigt på våren och efter att ha spelat ett par månader utan en felstuds på olika konstgräsplaner runt om i Göteborg förberedde vi oss på att spela lite annorlunda fotboll än vi tidigare gjort. Så gjorde även Väster som är ett bollskickligt och duktigt lag med boll. Nu blev det mycket mer av en kamp och långa bollar från båda lagen. Björkö inledde bäst och skapade visst tryck de första minuterna men Väster tog över efter ca 10 minuter. De skapades inte särskilt många målchanser åt något håll men Väster hade mest boll medan Björkö kändes farliga i omställningarna.
I minut 30 ungefär så får Bothén tag i bollen högt upp på Västers planhalva. Han driver inåt och skjuter mot första stolpen och bollen träffar en tuva och studsar upp och över en uppgiven keeper i målet till 1-0.
Strax efter lyckas Bothen sno bollen av en Väster-back på mittplan. Anton uppfattar blixtsnabbt situationen och löper i djupet och fri med målvakten gör han inga misstag och 2-0 är ett faktum. Resultatet var inte rättvist i detta läget men det gav bra självförtroende till gröna spelare som var på vippen att även få in en tredje boll innan mannen i blått blåste till paus.

Till andra bestämdes det att vi skulle fortsätta att kampa och spela enkelt. Efter endast några minuter av andra kommer Soc runt sin back och spelar in den till Anton som med öppet mål väljer att vara lika snäll som Soc och passa tillbaka bollen så då kan Soc lägga in 3-0. Psykologiskt ett riktigt skönt mål att få med sig. Matchen fortsätter på ungefär samma sätt i andra halvlek även om Björkö sjunker ytterligare lite grann och Väster tillåts skapa en del tryck utan att komma till överdrivet farliga målchanser. MO gör en stabil match i kassen och limmar ett par skott utifrån men det var ungefär det som kom till i chansväg. Reduceringen kom i den 80 minuten efter en fin skarv och ett kliniskt avslut på volley av duktige Rundström i Väster.
Haglund och Linus får komma in i spel och gör det bra. Haglund ger sig ut på en dribblingstur och utmanar ytterback som tacklar Haglund och vi får straff i 85 min. Soc stegar fram och är iskall fram till 4-1 och spiken i kistan är där.

3 nya poäng och även om vi inte spelar en perfekt match ber vi inte om ursäkt för poängen då bra lag förtjänar lite medflyt.

Anton delade ut "the pink hat" och det var Bothén som fick den fina utmärkelsen denna gång.

Hoppas nu att lite fler årskort blir sålda till Björkös hemmamatcher och att publiken fortsätter strömma till vallen framöver när de Gröna spelar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0