Vinst igen!

Återigen dags för hemmamatch på Björkövallen där vi varit ruskigt starka hittills i år. Efter den mindre lyckade matchen mot Kaverös där vi inte alls kom upp i nivå så var det ett revansch-suget Björkö som samlades en timma och en kvart innan matchstart. Vädret gick inte att klaga på och Björkövallens matta var grön och inbjudande till spel.

Vi visste på förhand att Näset är ett ungt och vältränat lag. De springer kopiösa mängder och har mycket talang i truppen. För att Näset skulle kunna besegras så var det ett måste att samtliga 16 gubbar som var kallade var beredda att göra ett 100-procentigt jobb.
Laget som startade såg ut på följande sätt:

MO
J-Mo-Karlsson-Thuresson-Filip
Ridley-Haglund
SOC-Fralle-Forseström
Bothén

Forsmark-Berra-Mini-Victor-Mattsson

Det märktes tidigt hur fokuserade och taggade de gröna spelarna var. Första kvarten var riktigt bra och Björkö-spelarna vann i stort sett varje närkamp och varje duell som var på planen. På en fast situation gör Thuresson 1-0 tror alla men domaren missuppfattade situationen och dömer bort det. Istället kommer 1-0 strax efter på en annan fast situation. På en frispark så stegar Forse fram och drar en stenhård vänster över muren och det kändes fullt rättvist. Strax efter kommer också 2-0 då Soc tar sig igenom försvaret och placerar in bollen i bortre.
Efter detta vaknar Näset lite och börjar komma in i matchen. De vinner en del närkamper och skapar några nästan-läge och ett par hörnor. Det känns dock aldrig riktigt farligt utan vi har kontroll och skapar ytterligare chanser. Vi skulle haft två straffar i första men av någon outgrundlig anledning väljer domaren att fria.

I paus snackar vi om att vi måste fortsätta kriga då Näset aldrig ger upp om de får vittring på kvittering. Vi har ju hört om deras fantastiska vändning mot Mölnlycke då de hämtade upp ett 3-0 underläge med en man mindre på planen.
Dessvärre inleds andra på ett mindre lyckat sätt då Näsets duktiga högerytter tar sig runt på sin kant och Filip missar brytningen och istället kapar honom innanför straffområdet.
- Solklar straff säger storebror Thuresson efter matchen.
Samme högerytter som ordnat straffen stegar fram och sätter säkert bollen och reducering är ett faktum.

I detta läge är det viss oro i Björkölägret då det inte på något sätt kändes rättvist. Dock svarar vi upp på ett fantastiskt sätt och gör årets hittills snyggaste mål. Filip startar anfallet nere i backlinjen och med hjälp av Forse väggar han sig fram på vänsterkanten och slår ett magnifikt inlägg. Ridley som tagit en patenterad 50-60 meters löpning in i straffområdet möter inlägget med pannan och trycker ner bollen i målvaktens högra hörn. Ett riktigt klassmål!
Strax efter tar Soc bollen och kliver runt Näsets backlinje igen och gör 4-1. Då känns matchen klar och Näset som fått skador på ett par spelare känns trötta och uppgivna. Vi gör ett par byten och får in friska ben som gör det än värre för Näsets backlinje.
Bothén gör en fin prestation där han håller undan ett par spelare och spelar ut bollen till Forsmark som kliver runt på högerkanten. Han spelar in till Botthen igen som tagits sig in i straffområdet men han missar bollen och istället kommer Victor där bakom och trycker in 5-1 och detta var Victors första mål för i år.
6-1 kommer strax efter och det är Fralle som på ett vackert sätt placerar in bollen i bortre hörnet från ett par meter utanför straffområdet. Vi har en del rejäla målchanser till men i matchens sista minut fullbordar Soc sitt hattrick då han framspelad av Victor får ett friläge från halva plan.

Matchen slutar alltså 7-1 och att vi vann var klart rättvist. Det blev stora siffror men man ska ha med sig att Näset saknade ett par tongivande spelare och fick dessutom skador på minst två spelare under matchen. Men vi hade inställning och var beredda att ta kampen i 90 minuter och då är vi svårslagna, särskilt på Björkövallen.

The pink hat som inte delades ut efter matchen mot Kaverös delades nu ut av Forse som tyckte Emil Thuresson hade gjort en solid insats och gav den till honom. Samtliga i omklädningsrummet tyckte det var välförtjänt förutom föredömet och ikonen Siljat.
-Ofattbart, såg vi samma match muttrade Jåcke med en hamburgare i handen.

Nästa vecka möter vi Eriksberg på Krokängsplan och då hoppas vi på 3 nya poäng.

Det var kul var det att se den gamla Björkö-klassikern Johan Swärd står och grilla hamburgare på altanen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0