Intervju med bröderna Mo

Målvakts-Mo och Johan-Mo. Eller Robin och Johan Magnusson Otter som de egentligen heter har valt att gå vidare i sina karriärer. De lämnar de grönvita eleganterna för spel i den mer blåaktiga Eriksbergströjan. Båda två har gjort avtryck under sin tid i laget, Robin i mål och Johan lite över allt i banan med alltid med en fantastisk inställning till spelet och lagkamrater. 

Hur länge har ni spelat i Björkö?
Robin: Jag började 2010 så tre hela säsonger blev det i Björkötröjan.
Johan: Det blev två underbara år i den gröna tröjan.
 
Varför kom ni till Björkö? 
R: Jag kom till Björkö lite tack vare Matte (Räven, reds anm.) som jag lirat ihop med i Torslanda innan. Han frågade mig och så blev det och jag fastnade direkt när jag kom.
J: Måste ta och säga att det var för att brorsan spelade där och hade tjötat på mig ett tag som jag bestämde mig för att ta färjan över och testa på hur det är att lira ö-fotboll!
 
Vart går ni nu?
R: Jag och brorsan går tillbaka till Eriksberg som vi en gång spelat för och lite för att få spela under farsan innan man lägger ner fotbollen!
J: Som brorsan sa så drar vi båda till Eriksbergs IF. Som flera utav er vet så är farsan hjälptränare i a-laget, många av våra närmsta vänner spelar där och att man bor nära klubben så tyckte att det kändes rätt att gå tillbaka till sin tidigare klubb man en gång spelat för.
 
Hur känns det att lämna? 
R: Det känns naturligtvis jättetråkigt att lämna allihop som man spelat ihop med och även personerna runt om Björkö och även ledare och styrelsen som varit riktigt underbara mot en! Men allt har ett slut och mitt kom nu även fast jag ej fick vara med och vara en framgångsfacktor i vårat återtåg till 4an i år!
J: Det känns självklart trist att behöva lämna alla spelare, tränare och alla goa gubbar runt om föreningen som man lärt känna under denna tid.
 
Är ni lite som bröderna Sedin, måste spela ihop?
R: Ja det måste vi nog säga att vi är faktiskt. Vi trivs ihop och jag gillar det för man kan ju ej splittra på bögbröderna som vi tydligen kallas, hehe...
J: Man måste alltid ha någon i laget att retas, duscha och dansa med så då passar faktisk min lilla söta bror in så han är svår att ersätta mot någon annan. Det är lätt att bygga upp sitt självförtroende när han står i mål på träningarna för det krävs inte mycket finess för att bollen ska leta sig in i målet så jag ser gärna oss i samma lag framöver.
 
Under era år här ute på ön, hur ser ni på föreningen IFK Björkö?
R: Jag ser IFK Björkö som en mycket proffsig liten klubb som är jävligt rolig att få representera! Föreningen och ön sluter samman när det är matcher och det är sjukt roligt att få vara med om.
J: IFK Björkö är som en stor familj som tar emot alla spelare med öppna armar och gör allt för att spelare och ledare ska få så bra förutsättningar som möjligt på planen och i omklädningsrummet. Här trivs och passar verkligen alla spelare in i laget, så som en bondpojke från Karlskrona (Manne) som tycker att det var för tråkigt att bara sitta hemma med plugget och PS3 kontrollen i handen och ville få lite motion samt en väluppfostrad grabb från Torslanda (SOC) som är jagad av både svenska och utländska lag efter detta årets målfacit i både serien och cupper. Som ni ser så är det en härlig blandning med alla sorters personligheter i laget som gör att man inte gick ifrån en träning utan ett leende på läpparna.
 
Vad är ert bästa sportsliga minne från tiden i Björkö? 
R: Måste säga mina två cupguld med laget. Det är inte mycket som slår det faktiskt och det håller nog många med om att det är väldigt speciellt.
J: Mitt bästa minne måste nog vara årets cupguld även om man inte va helt frisk i kropp och själ och bara fick spela några få minuter varje match så brydde jag mig inte om det för det var en sån bra lagkänsla att se varje spelare som verkligen gav allt för att vinna tillbaka guldpokalen och sedan ta Poseidon tillbaka till Björkö!!
 
Bästa minne från omklädningsrummet?
R: Att få se alla vältränade killar stå och kramas efter träning och match i inte så mycket kläder och se lyckliga ut, haha...
J: Har många goa minnen från det omklädningsrummet men det bästa måste nog vara våran alldeles egna Harlem Shake!
 
Vem är den bästa spelaren ni spelat med under tiden i IFK Björkö?
R: Bästa spelaren? Oj, en mycket rolig fråga men måste nog vara Soc med grym teknik och en jävla blick för spelet!
J: Jag har spelat med många duktiga spelare i detta lag men om jag nu ska välja så får det bli Anders Fransson som är i en klass för sig med alla sina cupguld i bakfickan och Sebbe O Carlsson som kan snurra upp vilken bak som helst.
 
Hur går det för Björkö nästa säsong?
R: Björkö går upp och hamnar där vi skall hamna!! Fast kanske blir sämst tvåa.
J: Men den nya SeaSide Stadium läktaren vi byggde under hösten och med Emil Granstav så ser jag inget annat än att vi möts i 4an om snart 1 år.
 
Lycka till i framtiden killar, det har varit kul att ha er i IFK Björkö
R: Tack och lycka till utan mig så ses vi på en plan nära dig, haha. Kommer absolut ut och kollar! Hjärna hjärta Björkö ♥
J: Tack för min tid i klubben!
 
 


Kommentarer
Postat av: LOC

Tack själva.
Har haft förmånen att följa Johan under många år - både i Björkö, men framförallt i Torslandas juniorer. En riktigt tränarfavorit - ger ALLTID över 100%. Kan han lära sig att ibland hålla igen satsningarna och tillslagen något skulle han bli ännu bättre - ja, kanske riktigt grym.

Lycka till!

Svar: Redaktionen kan inte annat än hålla med. Bägge två är härliga lagkamrater och är viktiga både på och utanför planen. Eriksberg har gjort ett klipp.
IFK Björkö

2013-12-08 @ 14:06:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0