Vinst mot Härryda

I fredags spelade Björkö mot seriens jumbo Härryda. Härryda har ännu inte tagit några poäng i årets serie och har knappt en teoretisk chans att klara sig kvar i division 5. Det fanns en viss oro att underskattning skulle smyga sig på och de klassiska begreppet motivation slår klass har bevisats under ett par tillfällen förra veckan bl.a av Torslanda som slår ut allsvenska Kalmar ur svenska cupen.

Fokus låg på att hålla upp tempo, inte bli stressade om inte målen kom direkt och inte ta lätt på uppgiften.

Forsmark

Björkö visade tidigt att koncentrationen finns där och det skapades tidigt en del chanser. Utdelningen kom också snart då Bothén höll sig framme på ett lågt inlägg från SOC. Härryda lyckas få till ett riktigt bra läge strax efter då en forward fri med MO lobbar men bollen går utanför stolpen. Då gör istället Bothen 2-0 och där stängdes nästan matchen kändes det som. Då hade det gått cirka 20 minuter.
Björkö fortsätter att trycka på och skapa chanser. Målen trillar in i allt eftersom genom SOC, Anton och Bothén som alltså gör ett hattrick i första halvlek. Således 5-0 i halvlek och matchen är naturligtvis avgjord.

Till andra halvlek har vi förhoppning att hålla upp tempo och fortsätta skapa chanser. Det blir inte riktigt så utan andra halvlek är mest en transportsträcka mot domarens slutsignal. Bothén passar på att göra sitt fjärde mål för dagen och fastställer dagens slutresultat till 6-0.

Sammanfattningsvis en klart godkänd match där vi gör en bra första halvlek och avgör redan där. Att andra halvlek inte når några större höjder får accepteras segern är ändå odiskutabel.

Victor delade ut pink hat och med 4 mål var det svårt att inte välja någon annan än Bothén som fick den för tredje gången i år om redaktionen räknat rätt (annars kommer en dementi).

Ny vecka och ny match till helgen då GAIK kommer på besök till Björkövallen.