Nivakulten – Ett fenomen är fött

En man vars like världen aldrig skådat. En extraordinär penntalang vars ord slår hål på den trista vardagen och tapetserar varje fotbollsälskares hjärta med svartvita Copa Mundial och njutfulla flämtningar. Jag pratar förstås om Guden från Malmberget, Sportbladets egen: Erik Niva.
 
Tomas Tranströmer var den senaste i raden. Erik Niva står på tur. För Nobelpriset i litteratur tilldelas inte bara den som spränger litterära gränser och omdanar språkets geografi (något som Niva självklart gör varenda dag i sin blogg). Alfreds fantastiska dynamitpris går också till den som gett oss svenska män permanent gåshud på våra underarmar och kroniskt längtande hjärtan. Likt en missbrukare letar efter nästa fix, letar 90 procent av alla läskunniga män i detta land nu efter Erik Nivas nästa alster.
 
Dubbla pris?
Med ovan rader som motivering yrkar härmed Björköbloggen på att den omnipotente Erik Niva ska få och för evigt behålla nobelpriset i litteratur. Kanske bör han även få nobels fredspris.
 
Erik Niva är så vitt jag kan bedöma en god sportjournalist, kanske en av de bättre. Han är uppskattad av både läsare och professionella kollegor. Men det bästa med Nivas krönikor är kommentarerna från läsare. Knappt har bläcket hunnit torka i webbläsaren innan läsarkommentarer börja trilla in: ”Du är gud Niva”, ”alla borde vara som dig Erik”, eller Björköbloggens personliga favorit: ”Gåshud Niva, gåshud”.
 
Av den anledningen kommer vi nu att följa Erik Nivas krönikor lite extra noga. Aftonbladet och Niva själv kommer att få lite extra klick eftersom vi länkar till honom från bloggen. Vi kommer också att samla ihop några av de bästa och mest charmanta kommentarerna. Allt för synliggöra Nivakulten som, åtminstone, vi tycker börjar bli lite skrämmande.
 
Är du med i Nivakulten? Känner du någon som är med? Du kanske har en kompis som försöker lämna men har insett att det är svårare än att avbryta en middag med L. Ron Hubbard. Hör av dig till Björköbloggen.
 

OMÖJLIGT UPPDRAG

Publicerad 2013-0817
En omodern tränare med torftiga träningar, förutsägbar taktik, unkna motivationsmetoder och dålig koll på transfermarknaden. Eller?
Sportbladets Erik Niva ser bortom fördomsmyterna och t­ittar i stället in genom dörrarna som förklarar varför Manchester United-ledningen utsåg D­avid Moyes till manager för Englands största klubb.
 
Ett urval av kommentarer:
 
Al3xander Hv4ss:
Underbar läsning
 
K1m D3stiny M4almström
Skulle vilja prenumerera på en tidning där ENBART Erik Niva och Kalle Karlsson skriver krönikor och artiklar.
 
 
Herregud va bra ni är!
 
R0bert Jönss0n
Erik Niva skriver i en egen division. Andra journalister borde läsa och lära av Niva.
 
F3lix H4nsson
Som en chef Erik!
 
M4gnus Li0tart
Mycket bra skrivit Erik..
 
V1kt0r 0lsson
Grym läsning!
 
Th0mmie 3ng
Mästaren har återigen talat
 
J0han W1klund
Tack Niva!
 
T0ny K0la
F A N T A S T I S K T!!!
 
PS. Kommentarer med konstruktiv och av ämnet berättigad eufori (som t.ex. dagen efter en CL-final med sitt favoritlag) platsar förstås inte på listan. Fyll gärna på om ni har egna favoriter. DS.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0