Seger mot Härryda

Björkö vann med 4-0 mot Härryda. Björkö har nu två segrar och två förluster. Härryda kämpar i botten och har fyra raka förluster.

Alla målen gjordes i andra halvlek. Jag var själv inte på plats för det var arbetsdag i bostadsrättsföreningen så jag har planterat blommor vid boulebanan. Men mina källor på plats på Hovgården säger att Björkö dominerade första halvlek utan att göra mål. I andra gjorde Björkö fyra genom lika många målskyttar: Sebastian Karlsson, Anders Fransson, Gustav Engström och Johan Magnusson Otter.

Björkös förra seriesegern kom mot en derbykonkrurrent till Härryda, nämligen Mölnlycke. Mölnlycke spelade idag mot Näset. Mölnlycke har spelat bra hittills och haft två vinster och en förlust. Enda förlusten kom alltså mot Björkö. I den matchen spelade inte den tidigare allsvenska stjärnan Tomas Olsson. Han har däremot varit med i Mölnlyckes vinstmatcher. Idag mot Näset spelade Olsson igen och assisterade till de två första målen.

Mölnlycke ledde med 3-0 en bit in i andra halvlek och Näset fick en man utvisad. Då kom vändningen. Liksom Björkö vände mot Älvsborg på Björkövallen i fjol, vände och vann Näset med 4-3. Imponerande.

Resultatet visar helt klart att serien svänger. Någon som vet om Tomas Olsson stod på banan när vändningen kom eller om han var utbytt?