Seger mot BK Skottfint

Seger med 1-0 mot BK Skottfint. Björkös mål gjordes nästan av anfallsstjärnan Nessi.

Det blev seger med 1-0 för de gröna eleganterna när de under lördagen tog emot BK Skottfint på en grytvarm Björkövallen. IFK Överstegsfint för med sig respekt och de har flera spelare med erfarenhet från de högre serierna, och till och med landslagsspel. På Björkös soldränkta matta skulle FC Croyffint däremot gå bet.

Domaren, som innan matchen ställde upp de två lagen att hälsa på varandra som vore det semifinal i Copa del Rey, tog på önskemål från bägge lagen beslut om att avbryta halvlekarna för vattenpaus. För det var varmt, mycket varmt, på Björkövallem denna lördag i maj.

Utan att bjuda på någon strålande fotboll kändes Björkö aningen vassare i första halvlek. I en drabbning, nästan helt utan målchanser, var det Nessi (Janne-Konung, reds anmärkning) som fick den stora möjligheten att späcka målnollan. Forse spelade fram en helt sopren Jan-Jan som såg en ännu renare Fralinho och väggspelade bollen med målvakten (läs sköt skitdåligt) som tyvärr blev avblåst för offside när han tryckte in bollen i nättaket.

Lågt tempo
Under första halvleken var tempot lågt. Värmen gjorde sitt för att bidra till detta och Skottfint gjorde sitt. Med ett decimerat lag och, enligt uppgift, med bara en avbytare plockade man fram det man har väldigt gott om; rutin. Genom att stå rätt, avvakta i rätt lägen, ekonomiköra och hugga på rätt byten klarade bortalaget första halvkek minst lika bra som ett yngre och mer fulltaligt hemmalag.

I andra halvlek började solen ta ut sin rätt. Skottfint kroknade en aning men fortsatte att hota främst genom frisparkar. Björkö ångade i kapp med solen och utan att komma upp i den nivån som de flesta har i sig räckte det ända till seger.

Smekte upp den
Målet kom efter att Gurra, på karaktäristiskt vis, snurrat med en ytterback strax utanför offensivt straffområde, vänt bort honom och slagit bollen snettinnåtbakåt till Nerme som la över den på vänstern, tittade upp och smekte upp den i borte krysset. Ett mycket snyggt mål och förlösande för Björkö som i och med målet vann med 1 - 0 och tog sin andra raka serieseger.

Motståndarna
BK Skottfint är ett trevligt lag att möta, sportsliga killar som vill spela fotboll, och vet hur man gör. För många av Björkös yngre killar är det självklart en fin skalp att slå tidigare utlandsproffs. Tre poäng i en match som denna, då spelövertaget inte var något att skryta med, och ingen hade klagat på kryss, är segern ännu ett styrkebesked från grönvitt.