Märklig förlust mot Älvsborg

Blixt och dunder, akademisk kvart och underkända geografikunskaper. Så kan man sammanfatta b-lagets förlustmatch mot Älvsborg på Påvelundsplanen. Slutresultat: 5-3 till de blå.

Åskan mullrade i fjärran och i blixtarnas vandring över horisonten tändes ett visst hopp om att vädret skulle tvinga domaren att skjuta upp matchen. Skador, återbud och andra åtaganden gjorde Björkö en aning decimerat. Men match blev det. Och vilken match sen.

Redan efter cirka femton minuter stod det 4 - 0 till Älvsborg. IFK Björkö verkade ha glömt att det spelades fotboll på Påvelundsplanen. I högskolevärlden är det vanligt och ofta accepterat med en akademisk kvart, i fotbollsvärlden är det direkt livsfarligt, på Påvelundsplanen blev det avgörande.

Dålig markering, missar i kommunikationen och slarv gjorde att när Björkö äntligen gjorde sitt första mål hade hemmalaget redan gjort fyra.

Bortdömt mål
J-Mo inledde målskyttet och Filip gjorde nästa. När sedan samme Filip kastade sig efter en förlupen boll, träffade och fick iväg den mot mål samtidigt som backen träffade Filip och skickade honom ifrån mål, firade glada Björköspelare att bollen letade sig in och samtliga väntade för att se vilken färg domaren skulle ha på kortet för kapningen på Filip. Tji fick vi när han istället valde att döma bort målet och ge frispark åt de blåa.

- Inte ett av mina bästa beslut, erkände domaren senare.

Och trots att Älvsborg lite senare gjorde 5 - 2 var känslan att chansen fortfarande fanns. Kanske var det åskan, kanske var det så att samtliga 22 spelare på planen hade haft en tuff dag på jobbet, men matchen kändes märkligare än blixthalka i Sahara.

Andra halvlek
I andra halvlek tryckte Gurra in trean och Björkö närmade sig. Gurra plockade själv ner en misslyckad utspark och fick efter diverse svårigheter in bollen i nät. Men strax därefter började mannfallet. Wiseman fick syna det röda kortet efter att ha ropat okvädningsord åt ett intilliggande sjumanna-mål. Somliga i laget uttryckte sitt missnöje mot domslutet, trots att domaren enligt regelboken gör helt rätt, vilket också påpekades av vaken Älvsborgspelare. Men när samme vakne Älvsborgspelare sekunderna senare parade ihop Björkö med frireligion, visade han påfallande brister i geografikunskaper. Det är i södra skärgården de håller till. Lär ni er ingenting i skolan längre?
Men visst, i ärlighetens namn så finns det väl en och annan på Öckerö också, vilket ju är lite närmare vår egen ö.

Om det var svårt att vända med tio man blev det ännu svårare när Mini samlade ihop till två gula. Varken jag eller domaren såg vad som hände, det erkände vi båda villigt, men domaren hörde det i alla fall. Och återigen får jag åkalla ärligheten och hans namn och erkänna att domaren förmodligen gjorde rätt. Jag hörde ju också vad som hände.

Avslutningsvis
Närmare än 5 - 3 kom inte Björkö. En märklig match var till ända. Bara att gratulera Älvsborg som ser ut som ett starkt lag, något de visar inte minst i a-lagsserien. Matchen förloras under de första femton minuterna, där stängs dörren. Men jag går och lägger mig med känslan av att det är domaren som låser och kastar bort nyckeln när han dömer bort Filips mål. Det är bara att konstatera: det är skönt att kunna skylla på någon annan.

Laget som spelade
William,
Fransson, Nessi, Fransson, Elfast
Mo, Lin, Siljat,
Wiseman, Filip, Gurra
Korvas, Thuresson, Jagi

Skador
Linus gick av tidigt. Har inte fått några rapporter om honom. Siljat hamnade fel i en duell och förstörde förmodligen det mest i knäet. Leif Swärd meddelar att säsongen förmodligen är förstörd för Björkö kanske hetaste spelare för tillfället, och inte bara på fotbollsplanen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0