Västra Cupen

Det blev dessvärre ett tidigt uttåg ur Västra Cupen 2012. Seriekollegan Sandarna visade sig vara för starka efter att ha lyckats göra inte mindre än 2 mål under matchens första 7 minuter.

Cirka 10 grader i luften och ett Heden som badade i sol gjorde att det var upplagt för en riktigt trevlig fotbollseftermiddag under lördagen. Det började dock lite struligt på grund av att omklädningsrummen på Heden numera bara får användas av de som har tänkt snöra på sig skridskor och nyttja bandyrinken på Heden 1. Omklädning fick således ske på Nya Ullevi. Det kan konstateras att namn-valet ”Gamla Ullevi” på den nya arenan inte riktigt satt sig för alla då ett antal spelare frågade om Nya Ullevi är den nya arenan vid Max-resturangen. Tillslut hittade i alla fall samtliga spelare och ledare rätt och trots en del strul med att komma in i omklädningsrummen lyckades de gröna få på sig sina match-tröjor och fotbollsskor varpå en kort promenad ner mot Heden väntade.

Robin Andersson

Matchen hade knappt startat förrän första kallduschen kom. En brytning av en Sandarna-mittfältare, två korta passningar, ett skott i krysset som hade kunnat visas i fotbollskanalens höjdpunkter och ”Majornas Milan” har en 1-0 ledning. Då hade det gått 3 minuter. Efter ytterligare 3 minuter kommer nästa Sandarna-mål efter lite trillande ute på deras vänsterkant, ett vackert inspel och ett kyligt avslut mellan benen på målvakts-MO. Ingen rolig start för de Gröna alltså.
Efter detta jobbar sig Björkö in i matchen igen. Det skapas ett par halvchanser för båda lagen och det känns som att det är två jämna lag. Halvlekens bästa chans fick Gustav efter ett inspel från Jocke Siljat men avslutet gick högt, högt över och bollen landade någonstans på Avenyn.

Halvlek, vatten, bra snack och 3 byten och de Gröna gick ut i andra halvlek med repat mod.

I inledningen av andra halvlek så skapade Björkö ett flertal heta chanser och spelade ett småtrevligt spel med både kraft och finess. Halvlekens stora läge hade Filip Thuresson då han bestämde sig att från sin defensiva roll på mitten helt enkelt försöka springa ner hela Sandarnas försvar och mangla in bollen. När bollen väl rensades undan på mållinjen av ett Sandarna ben så låg det spelare lite överallt där Filip farit fram. Bollen däremot ville inte leta sig i mål utan ribban var i vägen och Björkö förblev dessvärre mållösa hela matchen igenom.

Grattis till Sandarna som går vidare i cupen.

Björkö tar nya tag redan på måndag då det väntas ny träning och nästa match spelas redan nästa helg då Guldheden gästas av de Gröna eleganterna.