Förlust mot Öckerö

I en tät och tillknäppt match förlorade ett modigt Björkö med 1 - 0 mot Öckerö. Den fina obesegrade sviten de gröna eleganterna haft byttes tvärt ut mot två raka försluster.

Matcher mellan Björkö och Öckerö bjuder alltid på mycket passion och heta känslor. Drabbningen hade också  som vanligt lockat mycket folk. Björkös supportrar på sydsidan och Öckerös på "norra-sitt". Dessutom "kuppade" Öckerös ö-kända(?!) firma Kannda'n Brattebergers "Västra stå" (läs berget bakom mål) så de lite mer beskedliga Björköbarna fick sitta i backen nedanför. Och i matchen i matchen, får man väl säga att det blev oavgjort. Öckeröfirman vann första halvlek och Björkös young-guns tog hem andra. Lika där alltså tills Öckerö diskvalificerade sig själva med ett smatterband.

På den välsandade planen var det inget av laget som tog något tydligt kommando. Spelet var allt annan än böljande. Det pågick ett ställningskrig på mittfältet som inget av laget lyckades bryta. Öckerö kom till derbyt med bland annat en tung 7 - 0 seger mot Mölnlycke i en match som enligt uppgift från en Öckerösupporter ska ha varit en match som liknande rysk gammal klapp-klapp-hockey.

- Vi var ruskigt bra. Alla mål i den matchen var riktiga klassmål, säger supportern som för sin egen säkerhets skull vill vara anonym. Från där jag kommer pratar man inte med motståndarna, tillägger han.

Matchen då? Jo, den spelades klart. Och efter cirka 30 minuter in i matchen kom målet som skulle bli dagens enda och helt avgörande. Filip Hammar i Öckerö rann igenom på vänsterkanten och satte bollen i nätmaskorna. Efter det orkade inte Björkö vända på steken utan lämnande den vidbränd på grillen för måsarna att festa på. 1 - 0 stod sig matchen ut och självklart var ingen nöjd.

- Tråkigt. Tungt. Vi tar dem i cupen, hördes från både läktare och omklädningsrum.

Grattis Öckerö till en inte asbra match men tre poäng som ni hämtade med respekt och känsla. I det grön-vita lägret handlar det om att slicka sina sår och komma tillbaka, starkare, mer bestämda och framför allt - snyggare.

Kommentarer
Postat av: Ex Coach

målet i 30 min av fillip Hammar måste väl ha varit i första halvlek ?

2012-06-18 @ 10:47:47
Postat av: Redaktionen

Oj, så kan det gå om man inte antecknar. Uppmärksamt, ska ändras.



Alltså: "målet kom från Fredrik Wikingson 30 minuter in i första halvlek"

2012-06-18 @ 19:17:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0