Veckan som gick

Björkö-blogg presenterar för er – tam da da – en ny serie. Veckan som gick, kallar vi den. Här ger vi er små trevliga anekdoter från livet i allmänhet och IFK Björkö i synnerhet från, just det, veckan som gick.


Rapport från en måndagsträning: I fyra minusgrader var det brist på kläder. Flera (Haglund, Filip) tränade i målvaktströjor. Mattsson i en gammal sketen college och Fralle i en Zenithtröja. Men Materialkorven kom och tittade. Lösning snart?

Öckerö IF plockade hem Gustafs Cup förra helgen trots att ingen av deras tre tunga nyförvärv inför säsongen, Erik Hammar, Ivan Ottordahl eller Marcus Skogvard, deltog i turneringen. Dom har ett hyfsat sparkapital i de spelarna. Förvånande om inte Öckerö är med och slåss om serieseger i division 4B i år.

Hoppas Fralle sparade Zenit-tröjan han genomförde måndagsträningen i då den va riktigt snygg. 
-  Fungerar både till vardag och till fest var Janne Neselrots spontana omdöme.

Materialkorven lyckades dock få Jocke Tortsensson, en livs levande Björkö-legend, att komma och titta på måndagens träning i fyra minusgrader vilket får ses som en bedrift.

IFK Björkö gjorde som de flesta andra storlag runt om i Europa och höll sig lugna under sista silly-season dygnet.

Under onsdagens träning spelade bröderna Thuresson i olika lag under smålagsspelet. När den assisterande tränaren Gaveln blåste i pipan för att spelet var över blev båda två ursinniga över att de hade förlorat.

Under måndagsträning dök Tobbe upp med sprillans nya pjäxor som såg riktigt snabba ut. Dock verkade dom inte lika bra att passa med. Osäker på om det kan ha varit användar-relaterat.

Första träningsmatchen slutade 1-1. Vädret var minst sagt kyligt. Riktigt målvaktsväder. 10 minusgrader…

Att bänken i omklädningsrummet inför matchen mot Lundby inte klarade påfrestningarna och släppte från sina väggfästen tolkas som att en del gubbar behöver träna bort ett par kilo under kommande veckor.

… men trots den bitande kylan under första träningsmatchen så värmde spelet stundtals, framförallt under första halvlek.


3 Berritos från matchen Lundby IF – IFK Björkö
3 B till Johan ”Lill-MO”
2 B till Gustav ”Gaaz”
1 B till Anders ”Fralle”


Kommentarer
Postat av: Tobias

det e för att jag inte ska passa i år. jag ska bara trixa och vara snabb. min nya spelstil

2012-02-07 @ 21:40:33
Postat av: Andreas

Vad det så det stod i beskrivningen av skon eller frågade du ett butiksbiträde "Hej, jag skulle vilja ha ett par snabba skor som är bra att trixa med. Passningar och annat trams klarar jag mig utan"?

2012-02-08 @ 11:51:18
Postat av: Jonathan

Tycker det verkar vara en vettig inställning Tobbe.

2012-02-09 @ 08:53:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0