Refererat från Västra Cupen

Helgen bjöd på två matcher i Västra Cupen. Första matchen vann Björkö mot Askim och gick vidare till spel på söndagen mot Masthugget. En match Björkö helst vill glömma.

Cupspelet inleddes på sämsta tänkbara sätt. Johan-Mo lämnades för ensam i sin löpning mot en Askim-forward och tvingades dra ner honom strax utanför straffområdet. Frilägesutvisning, inte så mycket att orda om. Matchen var bara tio minuter gammal och det var självklart en knäpp på näsan för de gröna.

Matchen hade redan innan dess inletts ängsligt, mycket felpassningar och svårigheter i positionsspelet. De resterande 20 ministrarna av första halvlek blev inte bättre (Västra Cupen spelas 2*30) Askim tog också ledningen och Björkö var i brygga.

Kanske var det den hårda medvinden, kanske var det ren beslutsamhet, för självklart vore det skönt för Björkö att slå förra årets seriemotståndare när Björkö ramlat ur fyra Askim stannat kvar. En vinst skulle kännas lite som om förra året var en parantes och att Björkö är bättre en poängen vittnade om. De grönvita spelade bra fotboll i andra halvlek och när Thure slog en låg frispark till Sebbe som hittade nätet kändes det som om vi skulle klara att vända.

Askim var inte helt ofarliga, man hade bland annat ett kanonstart i ribban, men Björkö sett till antalet målchanser skapade Björkö något fler. Så helt orättvist var det inte att Sebbe, på pass från Fralle, gjorde sitt och Björkös andra mål. 2-1 till Björkö och avancemang till söndag då Masthugget stod för motståndet.

Match nummer två har jag varken ork eller lust att gå in djupare på. Undertecknad drog på sig en friläseutvisning efter cirka en kvart och Masthugget gjorde mål på efterföljande straffen. Sen rann det iväg och det var inte förrän i slutet av andra när matchen redan var förlorad som Björköspelarna började visa engagemang på riktigt.

Alltså, match nummer 1 mot Askim - 2 - 1 efter två mål av Sebbe.
Match nummer 2 mot Masthugget 0 - 5
Text: Jonathan Neselrot