Gästkrönika - sportchefen har ordet

Ulf Andreasson är sportchef och ständigt inblandad i det mest som händer kring A-laget. Ulf har sett både med- och motgång i IFK Björkö genom åren. Från det att han själv var s

pelare till idag när han har en mer adminisitrativ roll. Han är oerhört uppskattat bland spelarna i laget och en bra stöttepelare för tränare och ledare kring A-laget. Ulf inleder Björköbloggens gästkrönikor och hälsar supportrar välkomna till säsongen 2013.

 

Skall försöka skriva några raderinför kommande säsong som numera gäller division 5. Som alla vet så hade vi en tung säsong 2012 och med minsta marginal så kl

 

arade vi inte att hänga kvar i division 4 och efter fem säsonger i lilla allsvenskan så får vi börja om i femman. Anledningen till att vi inte hängde kvar är många men ett par tidiga långtidsskador på några spelare gjorde att vi fick förlita oss på en mindre trupp än normalt. Detta innebar att vi hade litet för lite folk på träningarna bland annat. Det var också så att så många som tre lag skulle flyttas ner och vi hängde med länge och skrapade ihop tjugofem poäng. Hade vi legat i den andra fyran så hade vi faktiskt hängt kvar. 

 

Inför dom sista matcherna i höstas så gjorde vi research i truppen och samtliga var eniga om att det var en skitsäsong. Vi fick också väldigt bra respons från spelarna genom att här fordras revansch. Man började redan här att prata om återtåget. Ingen i detta läge pratade om att lämna och detta kändes naturligtvis bra. Vad vi gjorde nu var att säkerhetsställa ledarstaben och detta blev klart tidigt. Samma konstellation som föregående år. Detta gjorde också att vi hade en fantastisk trevlig galakväll och här var det inga ledsna miner utan nu såg vi enbart framåt.

 

Vad händer då inför säsongen 2013?

 

Vi har fortsatt samarbete med Torslanda och vi har även rekryterat en ny person som skall stötta ledarstaben. Martin Grusell kommer att ingå i gruppen kring A-laget och detta blir en jätteförstärkning. Martin har ett förflutet i Torslanda vilket är oerhört bra med tanke på det samarbete som finns. Inför denna säsong så hoppas vi på att våra duktiga juniorer tar ytterligare ett steg framåt och nu när vi börjar om i femman så kanske det blir lättare för dessa att höja sin status och bli dom stjärnor i Björkö som vi hoppas på.

 

Till dags dato har vi knutit till oss tre stycken nya spelare Mauritz Wiltberger, Emanuel Stefansson samt Anders Bothén. Det skall bli oerhört spännande att se vilken kvalitetshöjning dessa spelare tillför. Ytterligare några spelare är på gång men dessa är inte klara ännu utan vi återkommer med det senare. Fyra juniorer som varit utlånade till olika föreningar har också valt att återvända vilket vi är jätteglada för. Det innebär att det blir även ett B-lag att räkna med.

 

Träningarna under försäsongen bedrivs på Hovgården liksom förra säsongen och hittills har vi haft tur med vädret. Uppslutningen har varit mycket god och det ser oerhört positivt ut än så länge.

 

Nu väntar träningsmatcherna samt Västra cupen och då är vi i full gång med denna nya säsong och vi hoppas att ett återtåg till fyran blir ett faktum till hösten.

 

Vi önskar alla välkomna till Björkövallen kommande säsong och hoppas ni får se bra fotboll från dom gröna eleganterna 2013.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0