Förlust för b-laget

Reserverna spelade match mot Askim på Kobbegårdsplanen i går (måndag). Björkö förlorade med 2-0 efter ett straff- och ett spelmål.

 

Det var två bra lag som ställde upp för spel. Björkö saknade en del ordinarie killar, men hade med flera tongivande namn. Detsamma gällde för hemmalaget Askim. 

 

Hemmalaget tog ledningen i första halvlek genom att säkert placera en straff bakom Målvakts-Mo. Det rådde delade meningar om riktigheten i domslutet men Haglund avgjorde tvisten när han efter matchen sa: 

 

– Jag hade perfekt linje och det var ingen tvekan. Det var straff. 

 

Även den orsakande höll med domaren.

 

– Träffen var inte så hård och spelaren hade kunnat stå upp men visst, mitt ben var i vägen och han sprang på det, sa Petch. 

 

Snabba kontringar
I början av matchen hade Björkö svårt att behålla bollen inom laget. Kontringarna gick snabbt och bollen var fort tillbaka på defensiv planhalva. Men allt eftersom matchen gick åt sig Björkö in i den. Björkö hade en del kanonchanser att utjämna men 1-0 stod sig i halvlek. 

 

I andra spelade Björkö upp sig och därför var det extra surt när Askim drygade ut ledningen. Jag har tyvärr knappt något minne av målet, men mål blev det. Det var någon pass, något skott, och något mål. Vi får nöja oss så. 

 

Björkö fortsatte att prestera okej och fick fram en del chanser. Tyvärr ville bollen inte in och matchen slutade två 2-0. Resultatet var inte helt orättvist, men å andra sidan kunde resultatet lätt ha blivit något annat om vi hade fått med oss ett mål på våra chanser. 

 

Bra lag
Askim spelar till vardags i fyran och vi spelade mot dem i fjol då vi åkte ut. Askim kom då högt upp (jag tror de kom tvåa). 

 

Jag vill också påpeka (eftersom det sällan råder sådant ljud i skällan) att domaren var bra. Bååt kanske är av annan åsikt efter att han blivit avblåst (felaktigt) för offside i friläge. Domaren erkände snabbt och högt att han inte sett ytterbacken. Jag tycker att det förtjänar att omnämnas. Det har sagts tidigare och det tåls att sägas igen: det är inte lätt att döma utan linjemän. Och att inte skrika sig hes och dela ut gula kort när spelarna klagar på en felaktig offsideavblåsning utan istället erkänna sitt misstag och låta spelarna muttra ett tag, tyder på en självdistans som fler domare borde ta efter. 

 

Laget som spelade:
Mo
Petch, Janne, Mini, Ivers
Haglund, Ridley, SoC
Forse, Jenriksson, Bååt
Avb: Jagi, Mos, Tommy


Kommentarer
Postat av: LOC

Visst är det surt med en felaktig avblåsning - men det händer ju ibland att spelarna passar fel och då blir det inte lika mycket liv på läktaren. Tycker precis som Björkös egen Bloggkrönikör att det var stort av domaren att dels direkt erkänna misstag, dels ha fingertoppskänsla och förstå samt se mellan nämnda fingrar för en och annan kommentar på plan. Bra att detta kommenteras av herr redaktör.

PS: Jo, jag har också gjort min röst hörd någon gång över ett domslut - detta sagt så jag inte får något knivhugg i ryggen...

Svar: Skönt att vi såg samma saker LoC. Gör denne bloggare säkrare på sin sak. Och inte heller bloggredaktören är oskyldig vad gäller att skrika på domare. Så det gäller att passa på att rosa när man får möjlighet...
IFK Björkö

2013-08-13 @ 13:44:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0