Seger i årets första ö-derby

Öarnas El Clasico, fotbollens Waterloo, epiteten är många. Seger blev i alla fall för det gröna eleganterna när Öckerö för första gången i år kom på besök på Björkövallen.

Öckerö har inför säsongen värvat flera tunga namn och många har talat om laget som favoriter till seriesegern. Hur det kommer att sluta återstår att se men det är ingen hemlighet att reservlaget är något helt annat än a-laget. Nu gjorde Öckerö ingen jättedålig match, åtminstone i förhållande till Björkö som bara stundtals kom upp i normal kapacitet. Men hemmalaget hade några spelare som gjorde skillnad.

Joakim Siljat, som fått kritik tidigare i veckan för att ha varit för bra i a-laget och därför kan gå misste om det åtråvärda priset "Jåcke Siljat-award" som bäste spelare i b-laget, visade att han minnsan vill vara med och fajtas om det priset också. Med en pendel på benet som hade gjort självaste Ur & Penn arbetslös dundrade han in 1 - 0 på volley.

- Allt han tar i blir till guld, kommenterade Andreas Andreasson efter matchen.

Dåliga första tjugo
Annars var inledningen av matchen ganska uddlös. Öckerö hade en hel del farliga lägen men Björkö hade marginalerna på sin sida och sköt bortlaget inte över eller utanför stod backar eller en vinstsugen Torbjörn i Mål i vägen.

Men som tidigare konstaterats, Björkö hade spelarna som gjorde skillnad. Sebastian Karlsson gjorde lite som han ville och hotade ständigt Öckerös försvar. Även Forse trampade på bra och var på väg igenom vid flera tillfällen. Och när Forse trampade på lite extra kom han också igenom och kunde sätta tvåan bakom en chanslös målvakt.

Bättre och bättre
Efter ungefär 20 minuter tog Björkö över taktpinnen och började rulla bollen. Öckerö kom inte igenom och de gröna hade god kontroll på matchen. I halvlek kändes det därför som att 2 -  0 mycket väl skulle räcka för att ta ännu en seger på hemmaplan.

Men i andra visade Öckerö vilja. Det i kombination med att lyfta upp laget och att Björkö backade hem gjorde att andra halvlek handlade om försvarsspel för Björkö. Tobbe fick sträcka ut sig rejält vid ett par tillfällen men 2 - 0 stod sig matchen ut.