Det är i motvind som draken lyfter

Lördagens hemmamatch var ingen höjdare, trots det flygrelaterade motståndet. Innan matchen pratade vi om dynamit, grön och vit. Det blev mest en kinapuff.

Förlusten mot Landvetter på Björkövallen var säsongens hittills klart tyngsta motgång. 1 - 1 paus, efter ett långskott av Linus Granstav, skulle sluta med seger för bortalaget, Landvetter.

Redan från början kändes Björkö en meter ifrån. Det fina spelet från förra matchen mot Näset var borta. Landvetter hade flera chanser att ta ledningen men trots det kändes stämningen god och känslan av att vändningen skulle komma verkade sprida lugn bland de gröna.

Men trots Linus ledningsmål, och trots god känsla i pausen vaknade Björkö aldrig riktigt. Viljan och vägran att förlora uteblev. En hel del gula kort och dessutom ett rött på en frustrerad Linus innebär att båda bröderna Emesjö och Granstav själv är avstängd i nästa match mot Sandarna.

Ju längre matchen led ju mer fokus lades på domaren. Och mannen i blått missade en del, det går inte att komma ifrån, men förlorade matchen, det gjorde han inte. Matchen förlorades enbart på grund av alltför dåligt spel, det är den enkla sanningen.

Ett lag definieras inte av sina framgångar - utan av hur det hanterar sina motgångar. Nu är det dags att definiera IFK Björkö säsongen 2012. Förlusten mot Landvetter svider. Vi hade räknat med något annat. Vi ville vinna, lägga Landvetter och andra lag bakom oss, få andrum i tabellen. Vi räknade fel. Nästa match spelar vi på en plan någon sagt är jinxad - och det med en decimerad trupp. Nu är tid att knyta näven. Det är dags att tända elden, sätta fyr på stubinen och visa vad Green and White står för.