Björkö kryssade serieledarna

Efter två raka vinster mot Sandarna och Skottfint, fortsätter Björkös formkurva att peka uppåt. Kvittot på det blev ett stabilt kryss, borta mot seriesuveränen Älvsborg.

Årets serie är mycket jämn. Ännu har inga lag blivit avhängda. Det enda laget som utmärker sig är Älvsborg FF som innan matchen mot Björkö vunnit sex matcher och förlorat en. En vecka innan matchen möttes de båda lagen i reservlagsserien i en märklig match som slutade med förlust för Björkö, 5-3.

Den matchen startade på värsta tänkbara sätt. Då hade Älvsborg gjort fyra mål på 20 minuter, två av dem på hörna. Många som var med då fick nog kalla kårar när hemmalaget efter bara några minuter tog ledningen, ännu en gång på hörna. Men Björkö vaknade. Efter Älvsborgs pigga inledning av matchen tog Björkö över allt mer. De grönvita försökte hålla i bollen och spela längs backen och trots ett aggressivt spelande hemmalag kändes Björkö hetare när domaren blåste för halvtid.

Bortdömt mål och smekning i nättaket
Andra halvlek inleddes med att hemmaspelarna ville ha mål när en hörna resulterade i en nick mot första stolpen och en rensning av Forse. Domaren bedömde bollen utanför och fick medhåll av den räddande ängeln.

- Inget att snacka om, bollen var inte inne, säger Johan Forseström.

Efter cirka 20 minuter av andra halvlek kommer det förlösande målet. Erme håller i bollen och spelar fram den till Niklas Karlsson som vänder runt och smeker in den, från precis utanför straffområdet, upp i nättaket bakom en chanslös keeper. 1 - 1 skulle blir ett resultat som stod sig matchen ut.

Bra på fasta
Älvsborg tryckte på rejält i slutet och det var framför allt på de fast situationerna som man var riktigt nära vid ett par tillfällen, bland annat skruvades en hörna i ribban. Men tack vare stabilt försvarsspel av hela backlinjen, ett ruskigt arbete av Thure och Karlsson på det centrala mittfältet och smarta anfallare lyckades Björkö hålla undan och krysset var ett faktum. Helt klart godkänt med tanke på att det var serieledarna man mötte på bortaplan.

- Spelarna var grymma i dag. Samtliga gjorde ett kanon jobb och roligt att se att Målvakts-Mo fortsätter att imponera. Han fick ta mycket stryk i dag men räddade oss vid flera tillfällen, framför allt i slutet av matchen, säger, Andreas Andreasson efter matchen och får medhåll av Göran Gulic.

- Vi pratade innan matchen om att vara ödmjuka inför uppgiften men inte visa överdriven respekt. Det tycker jag att vi lyckas med, framför allt i första halvleken, säger coach Göran.

Legendar tillbaka
Lill-Mo som dagen till ära petade Nessi och spelade i nummer 10-rollen, skadade sig i slutet av matchen och gick av.

- En sträckning i baksidan låret, men det kändes lite bättre efter matchen, säger Johan Magnusson-Otter.

Oklart hur länge han blir borta. Förutom Fritte, samt en del annan publik, var den gamle storspelaren, numera ÖIS-tränaren Johannes Andreasson på plats vid Påvelundsplanen. Han kom direkt från träning på ÖIS-gården för att de grönvita eleganterna.

- Bra match, kommenterade Berra efter matchen. Gubbarna gjorde en stabil insats. Jag skulle vilja kalla det ett coach-kryss, i positiv bemärkelse. Riktigt smart att kasta in Nessi som nummer 9 i slutet av matchen. Kan vara där krysset bärgades.