Veckan som gick - vecka 17

Grattis Chelsea. Stolpe ut för Barcelona i semifinalen i Champions bekräftar det faktum att det verkar oerhört svårt att vinna "den där Champions" två år i rad...
***
En komisk disskussion uppkom på Majvallen under måndagen då B-laget mätte krafterna med Sandarna när Siljat slog in retur från målvakten men domaren dömer bort målet för offside: Janne som står tio meter utanför straffområdet skriker till domaren "du bara chansar ju". Domaren svarar förbannat från en position två meter till vänster om Janne "det gör ju du också". Vad hände med att veta (och förstå) sina roller på en fotbollsplan? Vi kan lugnt konstatera att denna domare inte levde efter den gamla parollen "hellre fria än fälla".
***
...när storfavoriterna Barcelona spelade i sidled och det gör man inga mål på. Fernando Torres visade att går man rakt på mål blir det mål. Chelsea övade på berlinmuren som nu flyttas till München för CL-final...
***
Fernado Torres har haft en lyckad vecka. Först spiken i kistan mot Barcelona i CL-semifinal och det följdes upp med ett hat-trick mot Queens Park Rangers.
***
...jag lider med alla de Chelseaspelare som är avstängda i finalen. Tungt, tungt.
***
Zlatan Ibrahimovic slog sitt målrekord i Serie A i mål på en säsong. Nu är Ibra uppe på 26 mål hittills.
***
Josep Guardiola lämnar Barcelona och Björköbloggen önskar honom lycka till. Trots rykten om Chelsea, United och you-name-it är det mer troligt att Pep tar semester ett år eller två. Pengar har han ju så han klarar sig, vad han verkar sakna för tillfället är motivation. Tito Vilanova,, även känd som Mannen-som-fick-Mourinhos-finger-i-ögat tar över. Återstår att se om det "självspelande pianot fortsätter spela.
***
Bayern München slog ut formstarka Real Madrid i den andra semifinalen i CL. Efter att Bastian Schweinsteiger slagit in avgörande straffen i femte omgången av straffläggningen stod det klart att tyskarna får spela finalen på sin hemmaplan Allianz Arena.
***
Sebbe Carlsson gjorde sin första träning med Björkö efter att han skrivit på för Björkö i vintras. Fortfarande snabb, fortfarande teknisk och nu hoppas vi att vi ser mer av Sebastian ute på Björkövallen.

***
Efter matchen Real Madrid - Bayern Munchen så kom Gary Linekers gamla citat väl till användning "fotboll är en sport som spelas i 2*45 minuter plus förlängning. Sen vinner Tyskland på straffar".
***
Lin var tillbaka efter skadeuppehåll och semester på Tenerifa och kunde lämna glädjande besked kring sina knäproblem, uttänjt ledband i knät va läkarens dom och ingen operation krävs. 
***
Chelsea parkerade en vit dubbeldäckarbuss i höjd med Barcelonas straffområde och hyllas i fotbollsvärlden som hjältar. För två år sedan gjorde Inter något liknande men det kallades anti-fotboll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0