Domaren älskar gult

IFK Björkö förlorade med 3 - 1 borta mot Mölnlycke på lördagen. Björkös mål gjordes av Niclas Ermesjö. Domaren då? Han älskar gult.

Och med gult kunde jag mena hemmalaget. Men det gör jag inte. Han älskade gult - lika mycket för de gröna som för de som faktiskt var gula, nämligen Mölnlycke. I en ganska snäll match viftade mannen i svart så mycket med de gula korten att man började undra om han trodde han dömde innebandy. Björkö fick sex stycken. Mölnlycke fick tre, tror jag.

Men som sagt, det var likadant för bägge lagen och hans insats avgjorde på intet sätt matchen. Vad som avgjorde matchen var en lågintensiv anda halvlek.

Under första halvlek spelade Björkö bra. Stundtals riktigt bra. Efter en något trevande inledning tog bortlaget tag i taktpinnen och var riktigt nära flera gånger. Sebbe Karlsson höll bland annat på att skjuta sönder stolpen från fyra meter. Till slut kom också målet. Helt ologiskt eftersom det var Mölnlycke som gjorde det. Nummer 14 plockade ner en långboll och sköt lågt och distinkt. Björkö fortsatte att spela bra och det dröjde inte länge innan Erme kunde nicka in kvitteringen.

Efter målet verkade dock spelet komma av sig en aning. Båda lagen trevade och verkade vänta på halvtid. Och halvtiden kom. Som den alltid gör. Och de gröna kändes starka och tre poäng fanns inom räckhåll. Tyvärr, för de grönas del, tyckte Mölnlycke tvärtom och nummer 14, lika snabb i andra som i första, gjorde ytterligare två mål innan domaren, som så ihärdigt blåst i pipan, en sista gång fick tjuta i sin älskade lur. Matchen var slut och Mölnycke fick sjunga.