Björkö slog Kärra i hemmapremiären

Seger mot Kärra i hemmapremiären Hemmapremiären på Björkövallen slutade med en skön seger för de gröna. 4-2 skrevs segersiffrorna till efter att den relativt stora publiken bjudits på en hel del klassmål.

Matchen präglades av två lag som var ovana vid att spela på gräs. Skillnaden mellan att spela på en jämn och fin konstgräsplan och en halvgul småvåt gräsäng i mitten av april är monumental. Och trots att bortalaget inledde matchen bäst var det Björkö som fick utdelning. För efter cirka tio minuter tog Björkö tag i taktpinnen och Gustaf Engström inledde säsongens målskytte genom att glida igenom försvaret och distinkt trycka in bollen vid bortre stolpen.

Efter detta var känslan att Björkö kontrollerade tillställningen. När Niclas Ermesjö byttes in bestämde han sig för att 1-0 inte var tillräckligt. Erme sög åt sig bollen utanför straffområdet, vände upp, sökte efter medspelare, hittade ingen, sökte en gång till, ryckte till med foten och satte en yttersida på lädret och den fanatiska hemmapubliken fick redan i premiären se en kandidat till årets mål när den skruvade bollen borrade sig in i maskorna bakom bortalagets chanslösa målvakt.

Andra halvlek
I andra halvlek ökade Marcus Wiseman på till 3-0 innan Kärra kunde reducera. Vid ställningen 3-1 började Kärra få lite vittring och tryckte på. Björkö stod dock upp bra men en genomskärare blev farlig och mittbacken Janne Konung kastade sig och fick ut ett ben. Tyvärr studsade bollen då in i banan och en olycklig Mattsson Mattsson tryckte till läderkulan som snyggt letade sig in i nätmaskorna.

 -  Allt för spänningen, sa Mattsson efter matchen.

Därefter blev det lite nervigt. Björköspelarna kändes nervös inför att tappa ledningen som tidigare sett trygg ut. När Erme skickade in sitt andra och Björkös fjärde för kvällen, kändes dock matchen avgjord. 4 – 2 var ett resultat som stod sig matchen ut.

Avslutningen av matchen blev en aning nervös och Björkös olika lagdelar spelade mycket ensamma. Försvarare skickade upp bollen, mittfältet slet, och anfallare anföll. Segern kändes oerhört viktigt då a-lagspremiären slutade med förlust.

Laget som spelade
William,
Elfast, Janne, Mattsson, Filip,
Robin, Karlsson,
Fransson, Haglund, Gurra
Wiseman
Korvas, Ermesjö, Thuresson, Forseström

Noterat
Vi noterar att Haglund skadade sig efter en kollision med bortalagets målvakt. Hagge fick en rejäl smäll på benet och haltade hem på kryckor. Björkös ledning mörkar fortfarande skadan och det är ännu oklart hur länge Haglund blir borta.

Länkar
Björkös officiella matchrapport
GFF:s matchrapport

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0