Piiiu pii pii

Min något lama rubrik var ett försök att skrivhärma signalen en domare brukar ge när han blåser av en fotbollsmatch. Rubriken är inte bara lam för att det i det närmaste är helt omöjligt att förstå vad det handlar om när man läser den, nej, inlägget har dessutom inget alls med avslutande av något som helst att göra. Istället handlar det om början på säsongen.

Barcelona spelade sin första match för säsongen på Wembley och Tottenham stod för motståndet. Det var en ganska tråkig match, till och med för ett fan. Barcelona glimrade till vid ett par tillfällen men ledningen på Camp Nou har bestämt att spelarna i år endast ska spela med nummer på ryggen vilket gör att det är otroligt svårt att hålla reda på vem som är vem där ute på planen.

Första halvlek var som halvlekar brukar vara när Blaugrana är inblandat. Bollinnehav, dominans och stundtals bländande passningsspel. Första halvlek var också som halvlekar brukar vara när det vankas träningsmatch. Lågt tempo, böljande och bortslagna passningar. Det sista gällde bägge lagen men eftersom Barcelona var de lag som förde matchen lös det tydligast igenom för våra kära katalaner. Vad som är lite intressant, med tanke på första halvlek, som man faktiskt får säga ägdes av Barcelona är följande:
1, Barcelona var det klart bättre laget trots att detta var Tottenhams tredje (möjligtvis fjärde) träningsmatch för säsongen.
2, Barcelona ägde halvleken trots att man spelade med en elva som (om dom hade haft samma nationalitet) kunnat ställa upp i ett U-21 slutspel. Det enda av tyngd man hade på planen var en ordinarie, ett supelöfte och en jävla idiot, det vill säga, Yaya Touré, Bojan och Abidal.
3, Just det ja, Gudjhonsen också.

Halvleken slutade 1-0 till Barcelona efter att Yaya dribblat sig fram från mittplan, in i straffområdet, motstått kapningar som nån jävla järnek för att tillslut tappa bollen till en het Bojans om inte gjorde några misstag.

I andra halvlek gjorde Tottenhem tre byten och satte bland andra in Robbie Keane. Barcelona gjorde elva. Tottenham tog över matchen när Barca spelade ungdomsfotboll och fick också mycket rättvist in en kvittering.

Wembley Cup äventyret är för Barcelona en ren uppvisningsrunda för unga talanger och reservlagsspelare. Iniesta, Xavi, Puyol och Busquets är några av namnen som lämnats hemma. Messi, Henry och Valdes är med men jag blir mycket förvånad om dom får spela en enda minut. Man tar med dom för att medieintresset inte ska svalna, helt enkelt för att ge fansen lite av de dom vill ha. Träningsmatcherna av värde är de som spelas i USA mot tvåan, trean och fyran i Western Conference av Major League. Den spanska och europeiska supercupen får väl också ses som träningsmatcher fast av lite annan dignitet.

Ligan sparka igång 31e. Då står Sporting Gijon för motståndet. Häng med när världens bästa fotbollsliga startar.